måndag 18 juni 2012

Konsten att få perfekt sommarhår

Sommaren är min absoluta favoritårstid med långa ljumma (och ljusa!!) kvällar, varma dagar och sköna utomhusbad. Nu är tiden då man vill vara ute och tanka energi och D-vitamin så att det räcker ända till nästa år.

Men solljus och bad i såväl saltvatten som i klorbassäng sliter hårt på håret och det där glänsande annonshåret kan kännas helt ouppnåeligt.  


Jag kommer att ha en serie nyhetsbrev med tips om hur du bäst tar hand om håret och huden och håller fötterna sommarfina genom hela säsongen. Jag börjar med tips på vägen mot vackert och friskt sommarhår, för oavsett om du har långt eller kort hår så behöver det mycket omsorg hela sommaren. Saltvatten, hög luffuktighet och svettning kan vända de vackraste lockar till frizziga, spretiga och omedgörliga testar. Här kommer en guide för lättskött sommarhår hjälper dig hela sommaren lång. 


Tips 1: Undvik schampon med uttorkande kemikalier

Kommersiella schampon, balsam och stylingprodukter innehåller silikon som täcker hårstråna och gör att de ser glansiga ut under en kort tid, men efter tag tyngs håret ner och att styla det kan bli rätt så besvärligt med tiden. Genom att byta till ett ekologiskt schampo så som Essential Care's Gentle Herb Shampoo kommer håret att fräschas upp och de allra flesta kommer att upptäcka att en produkt räcker  - balsam kommer helt enkelt inte att behövas.


Gentle Herb Shampoo passar alla hårtyper och är extra skönt för känslig hårbotten som lätt flagar och kliar. Det är mycket drygt och en riktig näringsbomb av mineraler och vitaminer från kallpressad kokosolja, kamomill, biodynamisk nässla och andra örter som gör gott. Håret blir glänsande och luftigt, får en naturlig friskhet och blir mycket lätt att hantera.

Vårt andra hårvårdsmärke kommer från Bentley Organic som har tagit fram fem ekologiska schampon för olika hårtyper: Normal to Dry, Normal to Oily, Dry & Damaged och Frequent Use för hår som tvättas ofta. Mycket prisvärda och milda av hår-, hud- och miljövänliga ekologiska örter och fruktextrakt.


Tips 2: ge håret en intensivkur innan semestern

Solen bleker håret helt naturligt så om du vill ha färg i rekommenderar jag dej att använda en ekologisk, vegetabilisk hårfärg som ger glans utan att strippa stråna på naturliga essentiella och skyddande oljor. Två- tre veckor innan semestern är det dags att börja preparera håret till högform med en varannan-veckors intensivkur. Använd fingertopparna och sprid mycket sparsamt med ekologiska Ultra Rich i håret och hårbotten. Kamma igenom hårtopparna och svep in huvudet i en varm handduk i minst trettio minuter. Schamponera sedan igenom mycket noga.

Vill du ändå ha balsam?

Bentley Organic's Conditioner är ett ekologiskt balsam som bevarar hårets kondition och fuktbalans med uppbyggande näringsrika ingredienser som sheasmör som skyddar och ger näring, uppbyggande oliv- och kokosolja, jojobaolja och fruktextrakt. Det innehåller inga av de skarpa kemikalier som är vanliga i balsam utan endast naturliga och ekologiska ingredienser som ger håret spänst och lyster.

Låt gärna balsamet sitta kvar som en fukt- och näringsgivare efter tvätten för bästa effekt, eller krama in några droppar i hårtopparna om håret känns torrt och frissigt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar