onsdag 23 maj 2012

Jag visste det - drick vitt te och bli vacker som en dag

Vitt te innehåller en stor mängd antioxidanter som har antiåldringseffekt på huden. Detta har konstaterats av brittiska forskare vid Kingston University. De har upptäckt ämnen i teet som skyddar flera proteiner i huden, speciellt elastin och kollagen som är viktiga för att huden skall behålla sin spänst och fasthet. Man konstaterade också att vitt te kan förebygga både cancer reumatism.

I en annan studie som gjorts vid The Tea Research Institute i Kina fann man att de vita Qi-teerna hade den högsta nivån av antioxidanter i jämförelse med andra vita teer. Hemligheten bakom detta ligger i varsam hantering, tebladens kvalitet och i deras beredning från buske till te. Bladen till Qi-teas skördas på våren och man använder bara de allra minsta silverfärgade bladskotten och knopparna för att dessa innehåller mest näringsämnen och för att teerna skall ha så liten beska som möjligt.

Efter skörden soltorkas bladen och de får varken hettas upp, valsas eller pressas. Detta är en komplicerad och svår procedur som övervakas av expertis för att säkerställa kvaliteten. 

Tack vare detta så har Qi vita teer mycket frisk smak och smakar lika gott kalla som varma. De har en lätt, mild och lite sötaktig smak och arom. Själv gör  jag alltid en stor kanna för att ha något läskande att dricka hela dagen. Lite is, några bär eller fruktbitar i och det blir till en festlig drink.  

Skall nog göra dubbel sats nu och testa om det funkar som ansiktsvatten också.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar